INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA GAPLARNING ZAMONLAR BO‘YICHA TUSLANISHI - Shaxobiddinova Nilufar; Sobirov Otabek Qodirovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida zamonlarning qo‘llanishi, ularning grammatik tuzilishi, farqli va o‘xshash jihatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada Present, Past, Future zamonlar va ularning davomiy, tugallangan shakllari hamda o‘zbek tilidagi hozirgi, o‘tgan va kelasi zamon tuslanishlari qiyoslanadi. Har ikki tilning morfologik va sintaktik xususiyatlari, fe’lning markaziy o‘rni, gapning zamon orqali mazmun ifodalashi yoritilgan. O‘quvchilar va til o‘rganuvchilar uchun zamon kategoriyasining to‘g‘ri qo‘llanishiga oid amaliy tavsiyalar ham beriladi. Maqola ingliz tili o‘qituvchilari, tilshunoslar va talabalar uchun foydali ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.