OILAVIY VA IJTIMOIY PSIXODIAGNOSTIKA - Alijonova Farangiz Ilg‘orjon qizi,; Xoliqova Zulfizar Zair qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Oilaviy va ijtimoiy psixodiagnostika insonning oilaviy va jamiyatdagi munosabatlarini, xulq-atvorini va shaxsiyatini baholashga qaratilgan psixologik usullarning majmuasidir. Ushbu psixodiagnostika oiladagi munosabatlar, kommunikatsiya uslublari, rol va vazifalarni aniqlash orqali shaxsning ruhiy holatini tushunishga yordam beradi. Shuningdek, ijtimoiy psixodiagnostika jamiyat bilan muloqot qobiliyati, stressga chidamlilik va ijtimoiy adaptatsiyani o‘rganadi. Bu yo‘nalish psixologlar, ijtimoiy ishchilar va oilaviy maslahatchilar tomonidan terapevtik va diagnostik maqsadlarda keng qo‘llaniladi.