MILLIY GʻOYA RIVOJLANISHIDA KONSTITUTSIYANING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Jurakulova Dildora Ziyadullayevna,; Bekboyev Jobir Ilhomovoch, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada milliy gʻoyaning shakllanishi va rivojlanishida Konstitutsiyaning psixologik ahamiyati yoritilgan. Konstitutsiya jamiyatda huquqiy ong, fuqarolik mas’uliyati, ijtimoiy barqarorlik va milliy o‘zlikni anglashni shakllantirishda muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, asosiy qonunning fuqarolarga ta’sir qiluvchi psixologik motivatsion jihatlari, davlat va jamiyat o‘rtasida ishonchni mustahkamlashdagi roli hamda milliy g‘oya mazmunini mustahkamlashdagi o‘rni ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.