ISHLAB CHIQARISHDA TAVAKKALCHILIKNI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Xolmamatov Bexruzbek Shokir o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ishlab chiqarish jarayonida yuzaga keluvchi tavakkalchiliklarni boshqarishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida “Maxam Chirchiq” AJ tanlanib, korxonada uchraydigan texnologik, ta’minot, operatsion, ekologik va kiberxavfsizlikka oid risklarning xususiyatlari o‘rganildi. SWOT tahlili orqali korxonaning ichki va tashqi omillari baholandi, Risk-matrix usuli yordamida esa risklarning ehtimollik va ta’sir darajasi aniqlanib, ularning ustuvorlik darajasi belgilandi. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarishda barqarorlikni ta’minlash uchun raqamli monitoring tizimlari, avtomatlashtirilgan nazorat vositalari va xavfsizlik standartlarini yangilash kabi innovatsion yondashuvlar muhim ekanini ko‘rsatdi. Mazkur maqola korxonalarda tavakkalchiliklarni samarali boshqarish strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.