“UZBEKISTAN GTL” KORXONASINING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH IMKONIYATLARI - Berdiqulov Suhrob Berdiqul o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Uzbekistan GTL” korxonasida iqtisodiy, ma’muriy, ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonlarida amalga oshirilayotgan raqamli transformatsiya jarayonlari tahlil qilinadi. Korxonada qo‘llanilayotgan avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari, real vaqt monitoringi, big data, IoT va analitik platformalarning samaradorlikka ta’siri raqamlar bilan asoslab beriladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar orqali mahsulot tannarxining pasayishi, ishlab chiqarish quvvatining oshishi va operatsion xarajatlarning optimallashtirilishi bo‘yicha imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari Uzbekistan GTL korxonasining raqamli modelga o‘tishi sanoat samaradorligini oshirishning muhim omili ekanligini ko‘rsatadi.