ABDULLA QODIRIYNING “O‘TKAN KUNLAR” ASARIDAGI REALIYALAR VA ULARNING BADIIY AHAMIYATI - Husniddinova Ozoda,; G'ulomova Shahzoda, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romani asosida realiyalar tahlil qilinadi. Realiyalar — badiiy matnda haqiqiy hayotdan olingan madaniy, ijtimoiy, tarixiy va kundalik hayot elementlari bo‘lib, o‘quvchiga o‘sha davr hayotini his qilish imkonini beradi. Maqolada realiyalarning badiiy ahamiyati, ularning jamiyat va madaniyatni aks ettirishdagi roli keng yoritilgan.