XULQI OG‘IR BOLALAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI USULLARI - Xalilova Zulfiya Aliqulovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Insoniyat rivojlanish davrini kuzatar ekanmiz, biz jamiyat va tabiat o‘rtasidagi munosabatlarni tadqiq etishga mo’ljallangan fanlardan biri psixologiya ekanligiga guvoh bo‘lamiz. Inson xulq-atvori, psixologik xususiyatlari bilan bog‘liq masalalar insoniyatni qadim zamonlardan buyon qiziqtirib kelgan. Bu sohada izlanish olib borgan ko‘plab olimlar insonning tug‘ilganidan boshlab shakllanishi bilan bog‘liq barcha hodisalarni o‘rganishni tadqiq qilish orqali, uning о‘tа murakkab jihatlarini kashf etgan.