BOSHLANG‘ICH TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARINI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASH METODIKASI - Ochilova Nigora Mallayevna,; O.K.Xaydarova,; Ruzimurodova Laylo Dona qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ishda boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishi talabalarini kasbiy faoliyatga tayyorlash metodikasining mazmuni, didaktik asoslari, amaliy yo‘nalganligi va kompetensiyaga tayangan yondashuvning o‘rni yoritiladi. Boshlang‘ich sinf o‘qituvchisi kasbiy tayyorgarligining tarkibiy qismlari — pedagogik bilimlar, metodik ko‘nikmalar, refleksiv madaniyat, innovatsion texnologiyalarni qo‘llay olish qobiliyati hamda kommunikativ mahoratning shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar, pedagogik amaliyot, modulli o‘qitish va interfaol metodlar orqali talabalarda kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirish mexanizmlari yoritiladi.