IJODIY QOBILIYAT ZAMONAVIY ZARURAR SIFATIDA - Axmedov Baxtiyor Tursunovich,; Musayeva Farangiz Faxriddin qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ijodiy  qobiliyat  va  uning  inson  hayotiy faoliyatidagi  o‘rni  xususidf  fikr  yuritiladi.  Ijodiy  fikrlashni  rivojlantirish  metodlari, pedagogik  yondashuvlar  natijasida,  shaxsiy  rivojlanish  va  uning  jamiyat taraqqiyotidagi  o‘rniga  e’tibor  qilinadi.  Shuningdek,  zamonaviy  pedagogik  va psixologik tadqiqotlar orqali ijodiy qobiliyatni aniqlash va rivojlantirish usullari tahlil qilinadi.