AYOLLARGA MO‘LJALLANGAN JAZONI IJRO ETISH MUASSASALARIDA GENDERGA MOS REABILITATSIYA: NAZARIY ASOSLAR VA O‘ZBEKISTON UCHUN INNOVATSION YONDASHUVLAR - Muxammadiyeva Malika Rustamovna,; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ayollarni  ijtimoiy-psixologik  reabilitatsiya  qilish  jarayoni  an’anaviy  jazo tizimida  ko‘pincha  erkaklar  uchun  ishlab  chiqilgan  standart  qoidalarni  takrorlaydi. Biroq  ilmiy  adabiyotlarning  zamonaviy  tahlili  ayollar  jinoyatchiligining  o‘ziga  xos muayyan  omillar  bilan  bevosita  bog‘liqligini  ko‘rsatadi.  Ushbu  maqola    xalqaro tadqiqotlar va O‘zbekistonda amalga oshirilgan amaliy ishlardan foydalanib, ayollar koloniyalarida  genderga  moslashtirilgan  reabilitatsiya  dasturlari  uchun  original strategiyani ishlab chiqishni taklif qiladi. Ushbu  maqola  ilmiy-metodologik  asoslarni  va  original  innovatsion mexanizmlarni  O‘zbekiston  kontekstida  amalga  oshirish  istiqbollarini  ko‘rsatadi  va kelgusida mahbus ayollarni qayta ijtimoiy integratsiya qilish uchun zamin yaratadi.