STEAM TAʼLIMI HAQIDA TUSHUNCHA VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Gʻulomjonova Guliraʼno Botirjon qizi,; Turdiyeva Shohidaxon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada STEAM taʼlimi (Science – fan, Technology – texnologiya, Engineering – muhandislik, Arts – sanʼat, Mathematics – matematika) tushunchasi, uning asosiy tamoyillari va zamonaviy taʼlim tizimidagi ahamiyati tahlil qilinadi. STEAM taʼlimi o‘quvchilarda ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish va ko‘p sohalararo integratsiyani rivojlantirish imkonini beradi. Maqolada STEAMning maktab va oliy taʼlim muassasalarida qo‘llanilishi, innovatsion yondashuvlar va uning o‘quv jarayoniga taʼsiri ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, STEAM taʼlimini rivojlantirish istiqbollari, pedagogik metodlar va raqamli texnologiyalardan foydalanish usullari ham tahlil qilinadi. Maqola ilmiy-amaliy nuqtai nazardan taʼlimda STEAM yondashuvining samaradorligini oshirish yo‘llarini ko‘rsatishga qaratilgan.