INKLYUZIV DARSLARDA ZAMONAVIY METODLAR: STEAM, KOLABORATIV TA’LIM VA UNIVERSAL DIZAYN (UDL) - Bazazova Muyassar, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida qo‘llanilayotgan zamonaviy pedagogik metodlar — STEAM, kolaborativ ta’lim va Universal Design for Learning (UDL) konsepsiyasining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot nazariy tahlil, kuzatuv hamda suhbat metodlari asosida olib borildi. Natijalar ushbu metodlar maxsus ehtiyojli o‘quvchilarning o‘quv faolligi, ijtimoiy muloqoti va mavzularni o‘zlashtirish darajasini sezilarli oshirishini ko‘rsatdi. Maqola inklyuziv ta’lim jarayonini takomillashtirishda innovatsion yondashuvlarning ahamiyatini asoslab beradi.