OTMLARDA TALABALAR ORASIDA VOLEYBOL SPORT TURINI OMMALASHTIRISH - Meliyev Kaxramon Xusanovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Oliy ta’lim muassasalari zamonaviy jamiyatda yosh avlodni har tomonlama kamol toptirish, ijtimoiy faolligini oshirish, intelektual va jismoniy salohiyati rivojlangan barkamol shaxsni tarbiyalash borasida muhim o‘rin tutadi. Talabalar orasida turli sport turlari, shu jumladan, voleybol sport turini ommalashtirish, yoshlarni sog‘lom turmush tarzi sari intilishiga xizmat qilishi bilan birga, ularning bo‘sh vaqtlarini mazmunli tashkil etish, jamoaviylik hissini shakllantirish hamda sadoqatlilik, intizom, fidoyilik, o‘z potensialini to‘liq namoyon etish kabi muhim ijtimoiy-psixologik xususiyatlarini rivojlantirishga ko‘maklashadi.