9-10 YOSHLI O’G’IL BILALARNI YENGIL ATLETIKA TURLARIGA SARALASH - Sitora Elova Axmatqulovna,; Uralova Gulandon Baxodir qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada 9–10 yoshli o‘g‘il bolalarni yengil atletika turlariga saralash jarayonining pedagogik, jismoniy va psixologik asoslari yoritiladi. Tadqiqotda yosh sportchilarning jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlari, tezkorlik, chidamlilik hamda egiluvchanlik kabi asosiy sifatlar baholanadi. Saralash mezonlarini aniqlash orqali bolalarning individual salohiyatiga mos yengil atletika yo‘nalishini belgilash, ularning erta sport ixtisoslashuvini to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish va sog‘lom raqobat muhitini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi. Maqola yosh sportchilar bilan ishlovchi murabbiylar uchun samarali tavsiyalar va ilmiy asoslangan amaliy yondashuvlarni taqdim etadi.