TA’LIMDA KOMPYUTER IMITATSION MODELLAR VA SMART TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING XORIJ TAJRIBASI - Safarov Abbos Abdurasul o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Zamonaviy axborot texnologiyalari rivojlanishining bugungi davrida ta’limda turli texnologiyalardan foydalanish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Maqolada aynan o‘quv jarayonida kompyuter imitatsion modellar, SMART texnologiyalar, masofaviy ta’lim platformalaridan foydalanishning bir qator xorijiy ilmiy tadqiqotchilar tomonidan o‘tkazilgan ilmiy tadqiqot ishlari tahlili keltirilgan. Shuningdek, bugungi kunda aniq va tabiiy fanlarni zamonaviy texnologiyalar asosida o‘qitishni tashkil etishda SMART ta’lim elementlaridan foydalanishning afzalliklari, kompyuter imitatsion modellar asosida o‘qitish talabalar va o‘qituvchilar uchun qanday imkoniyatlarni taqdim etishi haqida fikr-mulohazalar yuritilgan.