AHOLI SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASHDA KURORT-SANATORIYLAR FAOLIYATI SAMARADORLIGINI TAHLILI - Maxmudova Xurmatoy Toshtemirovna,; Orziyeva Ziyodaxon Isaqjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya : Mazkur ilmiy maqolada aholi salomatligini mustahkamlashda kurort-sanatoriy muassasalarining tutgan o‘rni, ularning davolovchi, profilaktik va reabilitatsion faoliyatining samaradorligi har tomonlama ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida sanatoriy-kurort davolashning organizm funksional holatiga ta’siri, surunkali kasalliklar kechishini yengillashtirishdagi ahamiyati hamda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi roli baholandi. Ilmiy adabiyotlar tahlili, statistik ma’lumotlar va amaliy kuzatuvlar asosida kurort-sanatoriy muassasalarining aholi salomatligini saqlash va mustahkamlashdagi ijobiy samaralari asoslab berildi. Olingan natijalar sog‘liqni saqlash tizimida sanatoriy-kurort xizmatlarini rivojlantirish zarurligini ko‘rsatadi va ularni keng joriy etish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar chiqarishga imkon beradi.