O‘ZBEK TILIDAGI YANGI SO‘ZLAR (NEOLOGIZMLAR) VA ULARNING SHAKLLANISHI - G‘offorova Muqaddamxon Murodjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy o‘zbek tilida paydo bo‘layotgan yangi so‘zlar — neologizmlarning vujudga kelish sabablari, shakllanish manbalari hamda ularning leksik-semantik va uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Globallashuv, axborot texnologiyalari, ijtimoiy tarmoqlar va jamiyat hayotidagi o‘zgarishlar natijasida yuzaga kelayotgan neologizmlar misollar asosida o‘rganiladi. Shuningdek, neologizmlarning adabiy til meʼyorlariga moslashuvi va lug‘at tarkibiga kirish jarayoni yoritiladi.