YASHIL IQTISODIYOTNING TRANSFORMATSIYALASHUVI SHAROITIDA XIZMAT KO‘RSATISH SOHALARINING RIVOJLANISHI - Laylo Alikulova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tish sharoitida xizmat ko‘rsatish sohalarining transformatsiyalashuvi va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqot O‘zbekiston Respublikasining rasmiy statistik ma’lumotlari (stat.uz) asosida olib borilib, xizmatlar sektoridagi asosiy ko‘rsatkichlarning dinamikasi hamda strukturaviy o‘zgarishlari qiyosiy usulda baholangan. Natijalar yashil iqtisodiyot tamoyillarining xizmatlar sohasida ekologik samaradorlik, resurs tejamkorlik va raqamli transformatsiyani jadallashtirishdagi rolini ko‘rsatadi. Olingan xulosalar xizmat ko‘rsatish sohalarini barqaror rivojlantirishga doir ilmiy-amaliy takliflarni shakllantirishga xizmat qiladi.