ALEKSANDR FAYNBERGNING “SUZAYAPMAN, MUHABBAT, OLIS…” SHE’RI TAHLILI - Odilova Charosxon Shavkatjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy lirika namunasi bo‘lgan she’rning badiiy-falsafiy qatlamlari, ramziy obrazlar tizimi hamda psixologik tasvir usullari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida she’r poetikasi XX asr o‘zbek she’riyatining yirik vakili Aleksandr Faynberg lirikasining g‘oyaviy-estetik xususiyatlari bilan qiyoslanadi. Asarda muhabbat va ayriliq motivlari lirik qahramonning ichki kechinmalari orqali ochib berilib, tabiat obrazlari inson ruhiy holatining badiiy ekvivalenti sifatida talqin qilinadi.