ELLIPSISNING KO‘PVAZIFALILIGI - Sulaymonova Gulbahor Aliturayevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida leksik-semantik nuqtayi nazardan yangi so‘zlar paydo bo‘lishining lisoniy omillaridan biri bo‘lmish ellipsisni o‘rganish maqsad qilib qo‘yilgan. Nutqda ellipsis turli maqsadlar bilan yuz beradi.  Ellipsis natijasida uslubiy figura yuzaga keladi. Elliptik so‘zlar lisoniy va nutqiy xarakterga ega ekanligi bilan farqlanadi. Ellipsis ham makromatnda, ham mikromatnda tejamkorlik qonuni asosida nutqning ixchamligi, qisqaligini ta’minlovchi lisoniy omillardan biri sifatida hosil bo‘ladi.