MILLIY TARBIYA VA MILLATLARARO MUNOSAABATLARNI TAKOMILLASHTIRISHDA SOG‘LOM MILLIY G‘URURNI TARBIYALASHNING AHAMIYATI - Eshnazarov Nuraziz Muzaffarovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XXI asr globallashuvi sharoitida milliy tarbiya va millatlararo munosabatlarni takomillashtirishda sog‘lom milliy g‘ururni tarbiyalashning ahamiyati tahlil qilinadi. Globallashuv jarayonining tarixiy ildizlari, uning insoniyat hayoti va jamiyatga ta’siri, milliy madaniyat va ma’naviyatga keltiradigan ijobiy va salbiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Mualliflar globallashuvning milliy qadriyatlar va yoshlar tarbiyasiga ta’siri, milliy o‘zlikni saqlash va rivojlantirish zaruriyati, milliy-ma’naviy immunitetni shakllantirish masalalarini yoritadi.