UCH SHOXLI NERV ANATOMIYASI,FUNKSIYASI VA KLINIK TEKSHIRUVLARDAGI AHAMIYATI - Kamoliddinov Dilshodjon Xusniddin o’g’li,; Tojmirzayev Nodirbek Ravshanbek o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada bosh miya asab juftlaridan beshinchisi – uch shoxli nerv (n. trigeminus) ning anatomik tuzilishi, barcha tarmoqlarining joylashuvi va innervatsiya qiluvchi sohalari to‘liq tibbiy-nazariy ma’lumotlar asosida yoritib berilgan. Har uchta tarmoq – ko‘z sohasi (n. ophthalmicus), yuqori jag‘ sohasi (n. maxillaris) va pastki jag‘ sohasi (n. mandibularis) ning aniq anatomik yo‘nalishlari, afferent va efferent tolalari, shuningdek, trigeminal nervning klinik ahamiyati, ayniqsa uch shoxli nerv nevralgiyasi patologiyasi, klinik belgilari va davolash usullari bayon qilingan. Maqola asosan nevrologiya, anatomiya va klinik tibbiyot bo‘yicha tahsil olayotgan talabalar hamda amaliyotchi shifokorlar uchun mo‘ljallangan.