DOSTONLARNI O‘QITISH METODIKASI - Avezklycheva Sayat Saparklychevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Dostonlar xalq og‘zaki ijodining ajralmas qismi hisoblanadi. Ular xalqning tarixiy voqealari, urf-odatlari, axloqiy qadriyatlari va madaniy merosini ifodalaydi. Dostonlar orqali avlodlar o‘zining yuksak ma’naviy qadr-qimmatini anglab, tarixiy tajribalarni meros qilib oladi. Shu sababli dostonlarni o‘qitish jarayoni nafaqat adabiyot darsining bir qismi, balki milliy ongni shakllantirishda muhim vositadir.