OILADA FARZAND TARBIYASIGA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Yunusova Margʻuba Mamatqulovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada oilada farzand tarbiyasiga psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Oila muhitining bola shaxsiyati shakllanishidagi o‘rni, ota-onaning tarbiyaviy uslublari, psixologik yondashuv turlari hamda yosh davrlariga mos tarbiya tamoyillari yoritib berilgan. Shuningdek, ota-ona va farzand o‘rtasidagi muloqotning psixologik jihatlari ochib berilib, farzandning emotsional barqarorligi va ijtimoiy moslashuviga ta’siri asoslab berilgan. Maqola natijalari ota-onalar, pedagoglar va amaliyotchi psixologlar uchun metodik ahamiyatga ega.