UZUNLIKKA SAKRASH BILAN SHUG‘ULLANUVCHI AYOL SPORTCHILARNING TEXNIK-TAKTIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH METODIKASI - Qurbonova Sevinch Qobuljon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada uzunlikka sakrash bilan shug‘ullanuvchi ayol sportchilarning texnik-taktik tayyorgarligini takomillashtirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqot jarayonida maxsus tayyorlangan mashqlar tizimi ishlab chiqildi va amaliyotda sinovdan o‘tkazildi. Tajriba natijasida sportchilarning sakrash texnikasi, qo‘l va oyoq koordinatsiyasi, sakrash masofasi va umumiy taktika ko‘rsatkichlarida ijobiy o‘zgarishlar qayd etildi. Olingan natijalar takomillashtirilgan metodikaning samaradorligini tasdiqlaydi.