YOSH VOLEYBOLCHILARNI DASTLABKI O‘RGATISH BOSQICHIDA MAXSUS JISMONIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH - Obidov Sardor, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada yosh voleybolchilarni dastlabki o‘rgatish bosqichida maxsus jismoniy sifatlarni — tezkorlik, kuch, chidamlilik va epchillikni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar tizimining samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida 10–12 yoshli voleybolchilar bilan tajriba-sinov mashg‘ulotlari tashkil etilib, maxsus tanlangan mashqlar orqali ularning jismoniy tayyorgarlik darajasidagi o‘zgarishlar tahlil qilindi. Olingan natijalar maxsus mashqlar tizimi yosh voleybolchilarning jismoniy va texnik tayyorgarligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatdi.