O‘ZBEKISTONDA TERAPEVTIK STOMATOLOGIYA XIZMATLARINI MODERNIZATSIYA QILISH STRATEGIYASI - Tojiboyeva Madina,; Sattorova D.G.,; Saidova M.A., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya : Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida sog‘liqni saqlash tizimini rivojlantirish doirasida terapevtik stomatologiya xizmatlarini modernizatsiya qilish strategiyasining asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Stomatologik xizmatlarni zamonaviy diagnostika va davolash texnologiyalari bilan ta’minlash, profilaktik stomatologiyani rivojlantirish, kadrlar salohiyatini oshirish hamda xizmatlar sifatini yaxshilash masalalari tahlil qilingan. Terapevtik stomatologiya xizmatlarini modernizatsiya qilish aholining og‘iz bo‘shlig‘i va umumiy salomatligini mustahkamlashda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.