BOLA SHAXSINI SHAKLLANTIRISHDA IJODKORLIK VA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Azimova Dilnoza Sherzodovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bola shaxsini shakllantirish jarayonida ijodkorlik va kreativ tafakkurni rivojlantirishning pedagogik-psixologik ahamiyati yoritilgan. Ijodkorlik va kreativ tafakkur tushunchalarining ilmiy mazmuni, ularning shaxsiy, intellektual va ijtimoiy rivojlanishdagi o‘rni nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ijodkorlik va kreativ tafakkurni rivojlantirishga yo‘naltirilgan o‘yinga asoslangan, loyiha, vaziyatli, raqamli va reflektiv pedagogik texnologiyalarning amaliy imkoniyatlari asoslab berilgan. Maqolada amaliy mashg‘ulotlar tizimi hamda pedagoglar uchun metodik tavsiyalar keltirilgan.