QULOQDA ICHKI VA TASHQI SHKASTLANISHLAR - Keldiyarov Farxod Baxtiyorovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annatatsiya Quloq jarohatlari tashqi, o'rta yoki ichki qulog'ingizning istalgan qismiga zarar yetkazishi mumkin. Baxtsiz hodisalar, baland tovushlar, havo bosimining o'zgarishi, kontakt sport turlaridan kelib chiqadigan travma va quloqdagi begona narsalar jarohatlarga olib kelishi mumkin. Quloq jarohatlari bosh aylanishi, muvozanat muammolari, eshitish qobiliyatini yo'qotish yoki qulog'ingizning ko'rinishidagi o'zgarishlarga olib kelishi mumkin. Ba'zi quloq jarohatlari jarrohlik yo'li bilan ta'mirlashni talab qiladi.