SON SUYAGI ANEVRIZMASI SABABLARI VA DAVOLASH CHORALARI - Karabayeva Lola Xudayberdiyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya .  Son suyagi arteriyasi anevrizmasi soningizdagi qon tomirining cho'zilgan qismidir. Zaif arteriya devori yorilib, ko'p qon yo'qotish xavfi ostida. Ushbu noyob holatni jarrohlik yo'li bilan tiklash son suyagi anevrizmasining yorilishining oldini oladi. Bu operatsiya odatda yaxshi natija beradi.