QIZILO’NGACHDA HOSIL BO’LADIGAN O’SMALAR. QIZILO’NGACH SARATONLI O’SMASI - Ochilova Zarina Ubaydullo qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya : Qizilo’ngach o’smalari: xavfsiz va xavfli o’smalarga bo’linadi. Qizilo’ngachning xavfsiz o’smalari kamdan-kam uchraydi. Qizilo'ngach saratoni shilimshiq hosil qiluvchi to'qimalarda yoki qizilo'ngachni qoplaydigan ayrim hujayralarda boshlanishi mumkin. Sizda alomatlar erta bosqichda bo'lmasligi mumkin. Agar shunday bo'lsa, yutishda qiyinchilik, vazn yo'qotish yoki yo'qolmaydigan jig'ildon qaynashi yoki xirillash paydo bo'lishi mumkin. Jarrohlik va boshqa davolash usullari bu kasallikni davolashi mumkin.