BRUTSELYOZ KASALLIGIDA BUYRAK VA SIYDIK YO’LLARI ZARALANISHI HAQIDA - Turobov Bobir To'lqinovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada brutsellyoz kasalligining tizimli infeksion xususiyatlari hamda ushbu kasallikda buyrak va siydik yo‘llarining zararlanish mexanizmlari tahlil qilinadi. Brutsellyoz zoonoz infeksiya bo‘lib, organizmda surunkali kechishi va ko‘p a’zolarni, jumladan, siydik ajratish tizimini zararlashi bilan tavsiflanadi. Maqolada buyrak va siydik yo‘llarining brutsellyozga xos klinik, laborator va instrumental belgilari, patogenez asoslari, diagnostika va davolash yondashuvlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari brutsellyoz bilan kasallangan bemorlarda nefrologik asoratlarni erta aniqlash va samarali davolash muhimligini ko‘rsatadi.