PUBLITSISTIK USLUB MATINLARIDA DISKURSIV TAHLIL - Qo‘ziyeva Dilfuzaxon Ilhomjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada publitsistik uslubning diskursiv tahlili masalalari o‘rganilgan. Diskursiv yondashuv publitsistik matnlarni til, stilistika va kommunikativ funksiyalar nuqtai nazaridan tahlil qilish imkonini beradi. Ishda publitsistik diskursning lingvistik vositalari, ijtimoiy‑ma’naviy funksiyalari va auditoriyaga ta’sir mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Maqola jurnalistika matnlarida auditoriya bilan muloqot, axborot yetkazish va ijtimoiy g‘oyalarni shakllantirishdagi publitsistik uslubning ahamiyatini yoritadi.