ABDULLA AVLONIYNING “TURKIY GULISTON YOXUD AXLOQ” ASARIDAGI O‘ZLASHMA SO‘ZLARNING UMUMIY TAVSIFI - Mahliyoxon Xoshimova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jadid adabiyoti namoyandasi Abdulla Avloniyning “Turkiy guliston yoxud axloq” asari leksik tarkibidagi o‘zlashma so‘zlar tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida asarda uchraydigan arabcha va forscha o‘zlashmalar aniqlanib, ularning semantik guruhlari hamda matndagi umumiy funksional vazifalari yoritiladi. Tahlil natijalari o‘zlashma leksikaning Avloniy asarida tasodifiy emas, balki ma’rifiy-axloqiy mazmunni ifodalashga xizmat qiluvchi muhim til vositasi ekanini ko‘rsatadi.