YONG'INGA SEZGIR USKUNALARNI SEZUVCHANLIGINI OSHIRISHNI LOYIHALASH VA AVTOMATIK SIGNALIZATSIYASI TIZIMINI ISHLAB CHIQISH - Toshboyev Jahongir Saydazim o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
O‘zbekiston Respublikasida yong‘in xavfsizligi va “Rubej-2OP” yong‘in signalizatsiya tizimining ahamiyatiYong‘in inson hayoti va mulkiga jiddiy tahdid soluvchi tabiiy va texnogen ofatlardan biridir. O‘zbekiston Respublikasida sanoat korxonalari, turar-joy binolari va jamoat joylarida yong‘in xavfini oldini olish va uni erta aniqlash davlatning muhim vazifalaridan biridir. Ushbu maqola Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Samarqand filiali talabasi Shermatov Elyor tomonidan tayyorlangan “Yong‘inga sezgir uskunalarni loyihalash va avtomatik signalizatsiyasi tizimini ishlab chiqish” mavzusidagi bitiruv malakaviy ishi asosida yong‘in xavfsizligi, uning texnologik yechimlari va zamonaviy “Rubej-2OP” yong‘in signalizatsiya tizimining xususiyatlarini tahlil qiladi.