TIKUVCHILIK YO‘NALISHI TALABALARINING KASBIY MAHORATINI OSHIRISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Qurbonova Nargiza Murodovna,; Xatamqulova Shoxista Inomjon qizi,; Mamajonova Guljahon Jakbarali qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada tikuvchilik yo‘nalishi talabalarining kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning roli va ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida loyihaviy ta’lim (PBL), dual ta’lim tizimi, raqamli modellashtirish (CAD/CAM) va virtual reallik (VR) elementlarining o‘quv jarayoniga integratsiyasi tahlil qilingan. Maqolada an’anaviy o‘qitish metodlaridan kognitiv-kreativ yondashuvlarga o‘tishning nazariy asoslari yoritilgan hamda tikuvchilik sanoatining zamonaviy talablariga javob bera oladigan mutaxassis tayyorlashning metodik modeli taklif etilgan