MASOFAVIY TA’LIM PLATFORMALARIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH - Yarashov Shoxrux Tolmas o’g’li,; Halimov Zohidjon Shavkat o’gli,; Axmadov Jonibek Otabek o’gli, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada masofaviy ta’lim platformalarida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida yuzaga kelayotgan individual yondashuvning yetishmasligi, bilimlarni baholashdagi subyektivlik va o‘qituvchi yuklamasining ortib borishi kabi muammolar sun’iy intellekt asosidagi yechimlar orqali ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot doirasida adaptiv o‘qitish tizimlari, aqlli tavsiya mexanizmlari, virtual yordamchilar hamda avtomatik baholash usullarining funksional imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalarini masofaviy ta’lim platformalariga joriy etishning afzalliklari, texnik cheklovlari va amaliy samaradorligi tahlil qilinadi. Olingan natijalar sun’iy intellektdan oqilona foydalanish masofaviy ta’lim sifatini oshirish va o‘quv jarayonini optimallashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi..