MAXSUS FANLARNI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Azimova Mahliyo Alijanovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada maxsus fanlarni o‘qitishda innovatsion pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlardan foydalanishning didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning faolligini oshirish, mustaqil va ijodiy fikrlashini rivojlantirish hamda kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan.Maqolada muammoli ta’lim, loyihaviy faoliyat, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, raqamli ta’lim platformalari va interaktiv metodlarning maxsus fanlarni o‘qitish jarayonidagi samaradorligi ilmiy asosda ochib berilgan. Tadqiqot natijalari innovatsion pedagogik texnologiyalar maxsus fanlarni o‘qitishda nazariya va amaliyotni uyg‘unlashtirish, o‘quv jarayonini samarali tashkil etish va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.