INSON HUQUQLARI VA ERKINLIKLARI: HUQUQIY DAVLAT VA FUQAROLIK JAMIYATINING POYDEVORI - Tohirova Malikabonu, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson huquqlari tushunchasi, ularning kelib chiqish manbalari, rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy huquqiy tizimdagi o‘rni keng yoritilgan. Shuningdek, inson huquqlarini ta’minlash va himoya qilishning milliy va xalqaro mexanizmlari tahlil qilinadi. Inson huquqlariga rioya etish demokratik jamiyat barqarorligi va qonun ustuvorligining muhim omili ekanligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi.