SANOAT KORXONALARIDA SIFAT MENEJMENTI TIZIMLARINI JORIY ETISH VA XALQARO SERTIFIKATLASHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Mamaraximov Faxriddin Olimovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sanoat korxonalarida sifat menejmenti tizimlarini joriy etish hamda xalqaro standartlar asosida sertifikatlashning iqtisodiy afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida sifat menejmenti ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va mahsulot raqobatbardoshligini ta’minlashdagi o‘rni o‘rganildi. Natijalar sifat menejmenti tizimlarining korxonalar faoliyatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.