TIBBIYOTDA KASALLIKLAR DIAGNOSTIKASIDA ASOSIY BIOKIMYOVIY PARAMETRLAR - Haqberdiyeva Sabina,; Umarova Tamila Abdufattoyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Kompleks laborator tekshiruv qonning barcha asosiy biokimyoviy ko‘rsatkichlarini o‘z ichiga oladi va jigar (ALT, AST, umumiy bilirubin), buyraklar (mochevina, kreatinin), shuningdek uglevodlar (glyukoza), lipidlar (umumiy xolesterin) va oqsillar (umumiy oqsil) almashinuvini baholash imkonini beradi [3,4].