SITOMEGALOVIRUS INFEKSIYASIGA ZAMONAVIY QARASHLAR - Muxibova Sadoqat,; Umarova Tamila Abdufattoyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
CMVI – beta-gerpesviruslar guruhiga mansub patogen sababli yuzaga keladigan infektsiya bo‘lib, u simptomlarsiz kechishdan tortib, markaziy asab tizimi va boshqa organlarning og‘ir shikastlanishi bilan umumlashgan kursga ega bo‘lishigacha turlicha namoyon bo‘ladi. CMV infeksiyasi keng tarqalgan [5,6,7].