SITOMEGALOVIRUSLI INFEKSIYANI TASHXISLASHNING VIRUSOLOGIK VA MOLEKULYAR-BIOLOGIK ASOSLARI - Boltaboyeva Iroda,; Umarova Tamila Abdufattoyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Oltin standart  bu CMVni hujayra madaniyatida aniqlash hisoblanadi. Odatiy holatda buning uchun inson tashqi teri fibroblast hujayralari ishlatiladi. Tadqiqot uchun materiallar quyidagilar bo‘lishi mumkin: qon, siydik, tupurik, servikal-vaginal ajralmalar, miya-orqa miya suyuqligi (likvor), biopsiya hujayralari. CMVning hujayra madaniyatida ko‘payishi xarakterli CMV bilan bog‘liq sitopatik effekt bilan kuzatiladi [7,8,9].