RAQAMLI IQTISODIYOT TA’SIRI OSTIDA MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA YOSHLARDA AXLOQIY TARBIYANI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Boboraxmatova Farangiz Baxodirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida yuzaga kelayotgan ijtimoiy, madaniy va ma’naviy jarayonlar yoshlarning axloqiy tarbiyasiga qanday ta'sir ko‘rsatayotgani real  tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar, ijtimoiy tarmoqlar va onlayn platformalarning yoshlar dunyoqarashi, xulq-atvori hamda qadriyatlar tizimiga ta’siri milliy axloqiy me’yorlar bilan taqqoslangan holda o‘rganildi. Milliy qadriyatlarga asoslangan axloqiy tarbiyani rivojlantirishda oila, ta’lim muassasalari va raqamli makon imkoniyatlaridan maqsadli foydalanish mexanizmlari aniqlab beriladi.