ФУТБОЛ СПОРТИДА СПОРТЧИЛАРНИ ПСИХОЛОГИК ТАЙЁРГАРЛИГИНИНГ РОЛИ - Ахунджанов Фаррух Алимович, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация – Мақолада футбол спортида спортчиларнинг психологик тайёргарлигининг роли ва аҳамияти ёритилган. Психологик тайёргарликнинг асосий йўналишлари, стресс ва босим омилларининг спортчи фаолиятига таъсири таҳлил қилинган. Шунингдек, жамоавий психологик муҳит, мураббийнинг ўрни ва мусобақа олдидан психологик тайёргарлик масалалари кўриб чиқилган. Мақола футбол мураббийлари, спортчилар ва жисмоний тарбия соҳаси мутахассислари учун фойдали ҳисобланади.