QORIN BO’SHLIG’I ORGANLARINING JOYLASHUVI VA KLINIK AMALIYOTDAGI AHAMIYATI - Akmalova Sevinch, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola qorin bo’shlig’i organlarining anatomik joylashuvi, ularning o’zaro munosabati va klinik amaliyotdagi ahamiyatini o’rganishga asoslangan. Mazkur maqolada qorin bo’shlig’ining topografik anatomiyasi, uning tarkibiy qismlari va klinik ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaaviy diagnostika usullari (ultratovush, KT, MR) va ularning qorin bo’shlig’i patologiyalarini aniqlashdagi ahamiyati ham ko’rsatib o’tilgan. Chunki jarrohlik amaliyotida, diagnostika usullarida hamda ichki kasalliklarni davolashda organlarning anatomik lokalizatsiyasi bo’yicha bilimlar aniqlikni oshiradi va asoratlarning oldini olishga xizmat qiladi. Tadqiqotlar qorin bo’shlig’i organlarining yoshga, jinsga, tana tuzilishiga hamda patologik holatlarga qarab farqlanishini ko’rsatadi.