BIOGRAFIK METOD HAQIDA QARASHLAR - Hakimova Shahnoza, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada adabiyotshunoslik uchun biografik metodning ahamiyati, muallif shaxsiyatining badiiy asarga ta’siri, shu bilan birgalikda ijodkor laboratoriyasiga oid qarashlar tahlil qilinadi. Biografik metod va uning yuzaga kelishida muhim ahamiyat kasb etgan bir qator olimlarning nazariy fikrlari hamda o’zbek adabiyotshunoslarining ushbu mavzuga aloqador mulohazalari xususida so’z boradi.