4-СИНФЛАРДА ОНА ТИЛИ ВА ЎҚИШ ФАНЛАРИДАН ИНТЕРФАОЛ МЕТОДЛАР ВА РАҚАМЛИ РЕСУРСЛАРДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ - Атавуллаева Дилноза Ҳаётовна, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Бошланғич таълим босқичида ўқувчиларда нутқий фаоллик, мустақил фикрлаш ва ўқиш саводхонлигини шакллантиришда она тили ва ўқиш фанлари муҳим ўрин тутади. Айниқса, 4-синфда ўқув материалларининг мураккаблашуви таълим жараёнида замонавий педагогик ёндашувларни қўллашни тақозо этади. Мазкур мақолада 4-синфларда она тили ва ўқиш фанларини ўқитишда интерфаол методлар ҳамда рақамли таълим ресурсларидан самарали фойдаланиш имкониятлари таҳлил қилинган. Шунингдек, интерфаол методларни рақамли технологиялар билан уйғунлаштириш орқали ўқувчиларнинг билим сифатини ошириш йўллари ёритилган.