KLAPAN SAQLOVCHI OPERATSIYALAR: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AFZALLIKLAR - Solijonov Dovutbek, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada yurak jarrohligida keng qo‘llanilayotgan klapan saqlovchi operatsiyalar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Aortal va mitral klapan patologiyalarida qo‘llaniladigan ushbu usullar bemorning tabiiy klapanini saqlab qolish orqali protezlash bilan bog‘liq xavflarni kamaytiradi, hayot sifatini oshiradi hamda uzoq muddatli natijalarni yaxshilash imkonini beradi. Shuningdek, maqolada ushbu operatsiyalarning afzalliklari, cheklovlari va kelajak istiqbollari yoritiladi.