TALABALAR ORASIDA KAMQONLIK (ANEMIYA) MUAMMOSI - Sobirov Muhammadyusuf,; Ismailov Muslimbek, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Talabalar orasida kamqonlik (anemiya) muammosi butun dunyo bo'ylab keng tarqalgan sog'liq muammosi bo'lib, ayniqsa universitet talabalarida yuqori ko'rsatkichlarga ega. Ushbu maqolada anemiyaning talabalar orasidagi tarqalishi, sabablari, alomatlari, oldini olish va davolash usullari ko'rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, anemiya ko'pincha temir tanqisligi, noto'g'ri ovqatlanish va stress bilan bog'liq. Maqola anemiyaning talabalar hayotiga ta'sirini va uni bartaraf etish choralarini muhokama qiladi.